Probiyotik Nedir?

Soğuk havalarda bağışıklık sistemi güçlendirilerek hastalıklara karşı etkili bir korunma sağlanabilir. Güçlü bir savunma mekanizmasının kurulabilmesi için; dengeli ve yeterli beslenmeye gereken özenin gösterilmesi önemlidir. Antioksidanlardan zenginleştirilmiş yiyecek ve içecekler sayesinde kış hastalıklarının sizin kapınızı çalması engellenebilir.
 
 Vücudunuzu Kışa Hazırlayın!
 
 Kış mevsiminde yetişen sebze ve meyveler tüketilerek vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller karşılanabilir. Bağışıklık sistemini destekleyici rolü bilinen kefir, birçok hastalığa karşı direncin artmasını da sağlar. Her gün düzenli olarak yoğurt ve kefir tüketen kişilerin vücut direncinin daha kuvvetli olduğu yapılan deneylerle kanıtlanmıştır. 
 
 Doğal bir süt içeceği olan kefirde yoğurt bakterilerinin yanı sıra probiyotik bakteriler de bulunur. Hastalık yapıcı virüslere karşı direncin artmasını destekleyen içecek her yaş grubu tarafından günün farklı saatlerinde tüketilebilir. Doğru şartlarda saklanan kefir;
 
 * Yemeklerle birlikte
 
 * Yemeklerden hemen sonra veya
 
 * Ara öğünlerde atıştırmalık olarak içilebilir.
 
 Dengeli Beslenme Kuralları
 
 Gün içinde farklı saat dilimlerinde kefir tüketilerek vücuda zindelik ve kaybedilen enerji takviyesi yapılabilir. Sağlıklı yaşam desteği ve tedavi sonrası vücudun güçlenmesi için önerilen kefir, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için özellikle kış aylarında daha fazla tüketilmelidir. 

Benzer Blog

Teknoloji ve Doğallığın Birleşimi

Kahvaltıların Kalsiyum Kaynağı: Hatay Peynirleri

Hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı ülkemizde süt ve süt ürünleri sektörü de oldukça gelişmiş bir sektördür. Keçi, koyun, inek, manda gibi hayvanların sütlerinden imal edilen peynir, Türk mutfağında oldukça önemli bir süt ürünüdür.
Daha Fazla

Hatay Dil Peyniri Nedir?

Yöresel peynir çeşitleri; inek, manda, koyun ve keçi sütünün geleneksel yöntemler ile işlenmesi ile hazırlanan bir gıda maddesidir.
Daha Fazla

Hatay Örgü Peynir Nedir?

Kahvaltıların vazgeçilmez besinleri arasında yer alan yöresel peynirler, yemeklere eklenerek de alternatif bir yemek kültürü ortaya çıkmıştır.
Daha Fazla

Antakya Peynirleri Nasıl Seçilir?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez gıdalarından biri olan peynir, fermente bir süt ürünüdür. Hayvancılık sektörünün gelişmiş olması sebebiyle ülkemiz, peynir çeşitliliği yönünden de oldukça zengindir.
Daha Fazla

Demir ve Kalsiyum Kaynağı Lor Peyniri Nedir?

Kahvaltılarda sıklıkla tükettiğimiz peynirler, ülkemizin hemen her bölgesinde üretilen süt ürünleridir. Kalsiyum deposu olan peynir ürünleri, farklı tuz oranları ve aromaları sayesinde her yaştan insanın tüketebileceği gıda maddesidir.
Daha Fazla

Antakya’nın Meşhur Sürk Peyniri Nedir?

Zengin kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan yöresel peynir çeşitleri, ülkemizin farklı bölgelerinde farklı koşullarda üretilen gıda maddelerinden biridir.
Daha Fazla

Lor Peyniri Faydaları

Lor peynirin içerdiği protein miktarının yumurtadan daha fazla olduğu da bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Daha Fazla

Hatay Peynirleri

Peynir kahvaltılarımız vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıların yanı sıra makarna, salata, pide, pizza ve daha birçok yemekte de peyniri kullanarak, hem yemeklerimize tat verir hem de yiyeceklerimizin besin değerini artırırız.
Daha Fazla

Peynirin Faydaları

Beyaz peynir enerji değeri yüksek ve protein, kalsiyum ve B2 vitamini yönünden zengin bir besindir.
Daha Fazla

Peynir Tarihi

Gıda maddeleri içerisinde süt kapsadığı zengin besin öğeleri ile insanlar için değerli bir besin olduğu kadar mikroorganizmalar içinde iyi bir besin kaynağıdır.
Daha Fazla